Sidhuvudbild

En dag på Hattstugan

Hattstugan består av tre avdelningar – en småbarnsavdelning och två avdelningar med barn i åldern 3-5 år. Varje avdelning är inredd efter montessori-pedagogikens idéer där barnen lätt kan ta för sig av materialet.

Svampen
För de minsta barnen startar morgonen med utelek kl. 8.30 till ca 10.00. Vi är ute i alla väder. Barnen får utlopp för rörelsebehov och tränar sin grovmotorik genom att klättra, krypa, hoppa och springa. Efter utevistelsen har vi montessoripass. Innan lunch är det samling med sång och gemensamma lekar. Efter lunch vilar vi och sedan är det dags för mellanmål. Under dagen finns det tid för olika aktiviteter inomhus som användning av olika montessorimaterial, lek och skapande.

Hatten och Stubben
De äldre barnen arbetar under förmiddagen med montessorimaterialet och kan då fritt välja mellan olika ämnesområden, som t.ex. matematik, geografi, biologi, språk och skapande. Montessoripasset avslutas med en samling och därefter är det gemensam lunch. Efter lunch väntar dagliga äventyr i någon av Näsbyparks alla lekparker, i skogen eller ute på vår egen gård. Alla får chansen till motoriska övningar och fri lek. En gång i veckan har vi sång och musik tillsammans.

Naturskön omgivning
Hattstugan finns nu beläget i parkområdet vid Näsby Slott. I natursköna omgivningar har vi luftiga lokaler och en egen utegård invid äppellunden som inbjuder till lek. Inom promenadavstånd finns också ett stort antal parker dit vi gör utflykter.

IMG_7141.JPG

”Det jag slogs av första gången, var att det var så rofyllt och lugnt.” Pappa till Jack 5 år och Max 3 år.